Privatumo politika

  • UAB „Ritos gėlės“, juridinio asmens kodas 170669625 (toliau – Bendrovė) valdanti šią internetinę svetainę www.ritosgeles.lt, vykdydama savo veiklą įsipareigoja saugoti Jūsų asmens duomenis ir gerbti Jūsų privatumą.
  • Asmens duomenys – tai bet kokia informacija, pagal kurią galima Jus atpažinti – tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti Jūsų tapatybę. Asmens duomenimis laikomi tokie duomenys kaip pavardė, vardas, gimimo data, banko sąskaitos numeris, pašto ar el. pašto adresas, buvimo vietos duomenys ir interneto identifikatorius, ir kiti duomenys kurie gali atskleisti asmens tapatybę.
  • Jūsų Asmens duomenys bus valdomi, tvarkomi ir perduodami konkrečiais ir teisėtais tikslais pagal taikomus teisės aktus. Tvarkydami Asmens duomenis mes laikomės Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.
  • Privatumo politika galioja visiems asmenims, kurių duomenis mes tvarkome.

Kokius asmeninius duomenis mes renkame?

  1. Mes renkame ir tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:
    1. Jums naudojantis www.ritosgeles.lt interneto svetaine, informaciją apie Jūsų kompiuterį ir apie Jūsų apsilankymus šioje interneto svetainėje bei naudojimąsi šia interneto svetaine (įskaitant Jūsų IP adresą, geografinę vietą, naršyklės tipą, lankymosi trukmę ir puslapių žiūrėjimų skaičių ir pan.), ši informacija yra renkama automatiškai, naudojant interneto svetainių slapukus, siekiant Jums pateikti kokybiškas paslaugas, taip pat siekiant Jums sudaryti galimybę palikti komentarus apie mūsų paslaugas.
    2. Jums perkant prekes www.ritosgeles.lt interneto svetainėje, siekiant sudaryti ir įvykdyti pirkimo sutartį: Jūsų vardą, pavardę, pristatymo vietos adresą, telefono numerį, mokėjimo kortelės numerį ir (ar) banko sąskaitos numerį, el. pašto adresą, kitus duomenis jeigu yra būtini įvykdyti mūsų įspareigojimus Jums.
    3. Jums sukuriant paskyrą www.ritosgeles.lt interneto svetainėje, siekiant aptarnauti Jūsų paskyrą ir užtikrinti jos veikimą: Jūsų vardą, adresą, el. pašto adresą ir telefono numerį.
    4. Kitus Asmens duomenis kuriuos Jūs atskiru Sutikimu ar kitais aiškiais veiksmais savanoriškai pateikiate mums, taip pat kai Jūsų asmens duomenis teisės aktų ir (ar) šios Privatumo politikos nustatyta tvarka gauname iš kitų asmenų.
    5. Atsiskaitymams interneto svetainėje www.ritosgeles.lt mes naudojame trečiųjų šalių teikiamas paslaugas, todėl šie asmenys papildomai gali rinkti Jūsų asmens duomenis. Norėdami daugiau sužinoti apie trečiųjų asmenų Jūsų renkamus ir tvarkomus asmens duomenis skaitykite: PayPal privatumo politika (angliškai), Paysera privatumo politika.
    6. Mes galime apjungti iš Jūsų gautus asmens duomenis su duomenimis, mūsų pačių surinktais iš kitų viešų ar prieinamų šaltinių. Pavyzdžiui, Jūsų pateiktus asmens duomenis mes galime sujungti su duomenimis, gautais naudojant interneto svetainių slapukus, duomenimis, surinktais Jums teikiant mūsų paslaugas, ar su iš trečiųjų asmenų teisėtai gautais duomenimis. Įgyvendindamas savo teises, Jūs visuomet galėsite reikalauti ištaisyti klaidingus asmens duomenis.

Asmens duomenų tvarkymo tikslai

  1. Jūsų asmens duomenis mes tvarkome šiais tikslais:
    1. Sutarčių vykdymo tikslu – siekdami identifikuoti klientą ar tiekėją, vykdyti produktų, paslaugų teikimo veiklą, apdoroti ir administruoti klientų ar tiekėjo užsakymus, išrašyti klientui ar priimti tiekėjo apskaitos dokumentus, spręsti su klientui parduoto produkto ar suteiktų paslaugų apimtimi susijusias problemas, vykdyti kitus Bendrovės, kaip pardavėjo ar pirkėjo, ar paslaugų teikėjo ar pirkėjo, įsipareigojimus, tvarkome asmens duomenis.
    2. Paslaugų teikimo tikslu – mes tvarkome Jūsų asmens duomenis siekdami teikti mūsų paslaugas, parduoti prekes Jums ir (ar) Jūsų nurodytiems asmenims, užtikrinti teikiamų paslaug ir parduodamų prekių kokybę, patogų prieinamumą ir panašiai.
    3. Įsiskolinimų administravimo tikslu – mes tvarkome Jūsų asmens duomenis gautus sudarant sutartį su mūsų Bendrove ar iš viešai prieinamu registrų, siekdami administruoti Jūsų įsiskolinimą mums. Šiuo tikslu duomenys tvarkomi iki galutinio skolos likvidavimo (atgavimo).
    4. Valdomų interneto svetainių tobulinimo tikslu – mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, tame tarpe ir asmens duomenis, kuriuos gauname Jums naudojantis mūsų valdomomis interneto svetainėmis (įskaitant www.ritosgeles.lt), siekdami tobulinti ir vystyti interneto svetaines ir pasiūlyti Jums geresnes ir labiau Jums pritaikytas paslaugas, gauti Jūsų atsiliepimus komentaruose ir kita.
    5. Tiesioginės rinkodaros tikslu – mes tvarkome Jūsų duomenis tik gavę Jūsų sutikimą ir siekdami pasiūlyti Jums savo, su mumis susijusių asmenų (partnerių) prekes ir paslaugas, tobulinti savo paslaugas.
    6. Kandidatų atrankos į Bendrovės siūlomas darbo vietas Bendrovėje tikslu – mes tvarkome Jūsų asmens duomenis jeigu Jūs pateikėte prašymą įsidarbinti Bendrovėje kartu su savo asmens duomenimis.
  2. Jokiais kitais su aukščiau išvardintais tikslais nesuderinamais tikslais Jūsų asmens duomenų mes netvarkome.

Slapukai

  1. Mes renkame informaciją apie Jus naudodami slapukus (angl. cookies) ir kitas panašias technologijas. Slapukai – failai, kurie sudaro informaciją, tinklo tarnybinės stoties siunčiamą interneto naršyklei ir laikomą naršyklėje, kurie laikinai įrašomi į Jūsų įrenginio standųjį diską ir leidžia atpažinti Jus per kitus vizitus interneto svetainėse, išsaugoti asmens naršymo istoriją, parinktis, pritaikyti turinį, pagreitina interneto svetainėse vykdomas paieškas, sukuria patogią ir draugišką interneto svetainių aplinką, pateikia ją efektyviau ir patikimiau.
  2. Slapukais mes galime rinkti šią informaciją: IP adresą, naršyklės tipą, buvimo vietą, apsilankymo trukmę ir skaičių ir panašiai. Slapukai palengvina vartotojo naudojimąsi interneto svetaine.
  3. Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame šiais tikslais: a) kad užtikrintume interneto svetainių funkcionalumą; b) naudojimosi analizei; c) kad galėtume svetaines tobulinti ir vystyti taip, kad jos dar geriau atitiktų Jūsų poreikius; d) paslaugų plėtrai; e) tiksliniam rinkodaros orientavimui.
  4. Jūs gali bet kuriuo metu atšaukti mums duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti Jūs galite pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus taip, jog ji nepriimtų slapukų. Kaip tai padaryti priklauso nuo Jūsų naudojamos operacinės sistemos ir interneto naršyklės.
  5. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes rasite adresu http://AllAboutCookies.org arba http://google.com/privacy_ads.html.
  6. Techninių ir funkcinių slapukų išjungimas, nesutikimas su slapukais ar jų ištrynimas gali sulėtinti naršymą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą ar net blokuoti prieigą prie interneto svetainės.
  7. Mūsų Bendrovės svetainėje (-se) yra naudojami šie slapukai:
    1. Techniniai slapukai;
    2. Analitiniai slapukai;
    3. Komerciniai slapukai;
    4. Trečiųjų asmenų slapukai;
  8. Jūsų patogumui pateikiame naudojamų pagrindinių slapukų rūšis ir juos naudojant surinktų duomenų saugojimo terminus:
Slapuko pavadinimasSlapuko paskirtisSukūrimo ir galiojimo laikasNaudojami duomenys
_gatGoogle Analytics. Naudojamas užklausų srauto valdymui.Įėjus į svetainę. Galioja 1 min.Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius
_gaGoogle Analytics. Slapukas skirtas vartotojui identifikuoti.Įėjus į svetainę. Galioja 2 metus;Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius
_gidGoogle Analytics. Slapukas skirtas vartotojui identifikuotiĮėjus į svetainę. Galioja 24 val.Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius
_fbpNaudojamas Facebook reklamai.Įėjus į svetainę. Galioja 90 dienų.Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius
tk_*rNaudojamas Jetpack įskiepio į WooCommerce parduotuves nukreipiančių nuorodų analizei.Įėjus į svetainę. Galioja iki 1825 dienų.Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius
tk_r3dNaudojamas Jetpack įskiepio statistikai.Įėjus į svetainę. Galioja 3 dienas.Unikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius

Duomenų naudojimas tiesioginės rinkodaros tikslu

  1. Tik gavę Jūsų papildomą Sutikimą mes galime naudoti Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu tam, kad pateiktume Jums pasiūlymus ir informaciją apie mūsų, su mumis susijusių asmenų ir partnerių prekes ir (ar) paslaugas, mūsų rengiamus mokymus ir pan.
  2. Jeigu Jūsų Bendrovė paprašys Sutikimo dėl asmens duomenų naudojimo tiesioginės rinkodaros tikslais tai padarys atskiru prašymu, pateikiant atskirą Sutikimo formą, įskaitant elektroniniu būdų duodamą Sutikimą.
  3. Jūsų bet kada galite atšaukti Sutikimą dėl asmens duomenų naudojimo tiesioginės rinkodaros tikslais.

Duomenų tiekimas kitiems asmenims

  1. Mes garantuojame, kad Jūsų asmens duomenys nebus parduodami, teikiami ar kitaip be teisėto pagrindo perduodami tretiesiems asmenims, taip pat naudojami kitiems tikslams, nei jie buvo surinkti. Mes neperduosime Jūsų asmens duomenų niekaip kitaip, kaip tik vadovaudamiesi šia Privatumo politika ir teisės aktais. Tačiau mes pasiliekame teisę pateikti informaciją apie Jus, jei privalėtumėme tai padaryti įstatymų numatyta tvarka arba jei to mūsų pareikalautų teisėtai veikiančios institucijos ar baudžiamąjį persekiojimą vykdančios institucijos.
  2. Mes galime perduoti Jūsų asmens duomenis įmonėms, padedančioms mums vykdyti veiklą, taip pat tiesioginę rinkodarą. Iš tokių partnerių mes reikalaujame, kad Jūsų duomenys būtų tvarkomi tik pagal mūsų duotus nurodymus ir galiojančius Jūsų duomenų apsaugą užtikrinančiais teisės aktais. Su šiais asmenimis mes sudarome sutartis, kurios įpareigoja šalsi griežtai laikytis asmens duomenų apsaugos reikalavimų.
  3. Aukščiau nurodytų paslaugų teikėjų galimybė naudoti Jūsų duomenis yra ribota – jie negali šių duomenų naudoti kitais nei paslaugų teikimo mums tikslais.

Asmens duomenų saugojimo terminai

  1. Mes saugome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimo terminas.
  2. Mūsų valdomose interneto svetainėse tvarkomų asmens duomenų saugojimo terminai yra aprašyti slapukų privatumo politikoje.
  3. Mes siekiame nesaugoti pasenusių, neaktualių asmens duomenų, todėl juos atnaujinus (pvz., paskyroje patikslinus, pakeitus informaciją ar pan.) yra saugoma tik aktuali informacija. Istorinė informacija yra saugoma, jei tai reikalinga teisės aktų nustatyta tvarka arba mūsų veiklai vykdyti.

Duomenų subjekto (jūsų) teisės

  1. Tvarkant asmens duomenis, mes užtikriname Jūsų teises pagal teisės aktus. Kaip asmens duomenų subjektas Jūs turite šias teises:
    1. žinoti (būti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
    2. susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome;
    3. reikalauti ištaisyti ar papildyti, patikslinti neteisingus netikslius, neišsamius Jūsų asmens duomenis;
    4. reikalauti sunaikinti asmens duomenis, kai jie daugiau nereikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti;
    5. reikalauti sunaikinti asmens duomenis, jei jie tvarkomi neteisėtai arba kai jūs atšaukiate savo sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo arba neduodate tokio sutikimo, o jis yra būtinas;
    6. nesutikti su asmens duomenų tvarkymu ar atšaukti anksčiau duotą sutikimą;
    7. reikalauti sustabdyti (išskyrus saugojimą) Jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, jei vyksta ginčai ar reikia patikrinti duomenų tvarkymo teisėtumą, duomenų tikslumą, taip pat tais atvejais, kai mums nebereikia Jūsų asmens duomenų, bet Jūs nenorite, kad mes juos sunaikintume;
    8. reikalauti pateikti, jei tai techniškai įmanoma, pagal Jūsų sutikimą ar sutarties vykdymo tikslais surinktus Jūsų asmens duomenis lengvai skaitomu formatu arba prašyti juos persiųsti kitam duomenų valdytojui.
  2. Mes stengsimės garantuoti Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisių įgyvendinimą ir sudaryti visas sąlygas šioms teisėms efektyviai įgyvendinti, tačiau mes pasiliekame teisę nevykdyti Jūsų reikalavimų, kai reikia užtikrinti:
    1. įstatyminių pareigų vykdymą;
    2. valstybės saugumą ar gynybą;
    3. viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą;
    4. svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus;
    5. tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą;
    6. Jūsų ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.
  3. Su Jūsų teisių įgyvendinimu susijusius reikalavimus Jūs mums galite teikti asmeniškai, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Gavę Jūsų kreipimąsi, mes galime paprašyti pateikti tapatybę įrodančius dokumentus, taip pat kitą mums reikalingą papildomą su prašymu susijusią informaciją.
  4. Gavę Jūsų reikalavimą, mes Jums atsakysime ne vėliau kaip per 30 dienų nuo Jūsų prašymo gavimo ir visų atsakymui pateikti reikalingų dokumentų pateikimo dienos.
  5. Jei manysime esant būtina, mes sustabdysime Jūsų duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą, iki bus išspręstas Jūsų prašymas. Jums teisėtai atšaukus duotą sutikimą, mes nedelsiant bet ne vėliau kaip 30 kalendorinių dienų nutrauksime Jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus teisės aktų nustatytus atvejus, t. y. kai mus įpareigoja toliau tvarkyti Jūsų duomenis galiojantys teisės aktai, mums tenkančios teisinės prievolės, teismų sprendimai ar mums duoti privalomi institucijų nurodymai.

Asmens duomenų saugojimas

  1. Duomenys, kuriuos renkame iš Jūsų, bus Europos Sąjungos teritorijoje, bet gali būti perduoti ar saugomi ir už ES ribų. Juos taip pat gali tvarkyti mūsų ar mūsų tiekėjų personalas, dirbantis už ES ribų. Perduodami Jūsų duomenis už ES ribų atliksime visus reikiamus veiksmus, kad užtikrintume, jog Jūsų duomenys yra tvarkomi saugiai ir laikantis šios privatumo politikos.
  2. Informacijos perdavimas internetu nėra visiškai saugus. Nors mes labai stengiamės apsaugoti Jūsų asmens duomenis, negalime užtikrinti duomenų saugumo, kai Jūs perduodate duomenis į interneto svetaines – Jūs prisiimate su duomenų perdavimu į interneto svetaines susijusią riziką. Kai gausime Jūsų duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones, kad Jūsų duomenys būtų apsaugoti nuo neteisėtos prieigos.

Skundo pateikimas

  1. Jei norite pateikti skundą dėl mūsų atlikto duomenų tvarkymo, pateikite jį raštu, nurodydami kuo daugiau informacijos, pasinaudodami šios politikos pabaigoje pateiktais kontaktiniais duomenimis. Mes bendradarbiausime su jumis ir stengsimės nedelsiant išspręsti visus klausimus.
  2. Jei manote, kad vadovaujantis BDAR Jūsų teisės buvo pažeistos, galite pateikti skundą mūsų priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Privatumo politikos pakeitimai

  1. Visi mūsų Privatumo politikos pokyčiai bus skelbiami Bendrovės interneto svetainėse. Esant poreikiui, Jums apie juos pranešime. Naujos Privatumo politikos sąlygos taip pat gali būti pateiktos interneto svetainėse.
  2. Rinkdami Jūsų duomenis visada stengsimės Jus aiškiai informuoti apie Jūsų duomenų naudojimą ir galimą atskleidimą. Jei tai sudėtingai įgyvendinama informacijos rinkimo momentu, informuosime Jus kuo greičiau, nebent yra teisėtų priežasčių to nedaryti, pavyzdžiui, kai siekiama užkirsti kelią nusikalstamai veikai arba ją atskleisti, arba kitais teisės aktų numatytais atvejais.​

Mūsų kontaktai

  1. Visus su šia Asmens duomenų apsaugos politika susijusius prašymus, skundus ir kt. siųskite šiais nurodytais kontaktais:
    1. siunčiant el. paštu – info@ritosgeles.lt;
    2. siunčiant paštu – UAB „Ritos gėlės“, Laisvės al. 9C, Prienai